Sophie in de media

Krantenartikel maart 2016 - verhuizing

Krantenartikel januari 2016 - trends 2016

In 2015 stond ik in de verkiezingsfinale voor beste reisadviseur van Nederland 2015. Hieronder de film over mijn reis naar Zuid Afrika als opdracht in de verkiezing.


Artikel in de krant in aanloop naar de Finale reis toe. September 2015


Onderstaand artikel werd eind 2015 geschreven door Saskia van Kuik voor www.ontdekdenhelder.com

Reizen met Sophie één van de beste in Nederland

 

 

Inmiddels is ‘Reizen met Sophie’ alweer een jaar te vinden in de Koningsstraat te Den Helder. Sophie is een reisadvies bureau waarvan er zo’n duizend in Nederland te vinden zijn. Sophie deed dit jaar meteen mee aan de verkiezing ‘Beste reisadviseur van Nederland’ waar ieder jaar enkele honderden adviseurs aan deelnemen. “Niet zo gek wanneer je bedenkt dat dit de enige prijs is in deze branche”, aldus de altijd vrolijke Sophie. De wedstrijd bestaat uit meerdere rondes die allemaal een eigen kenmerk hebben, van het invullen van vragenlijsten tot een compleet reisvoorstel maken, marketing bepalen en acties organiseren. De twaalf beste adviseurs vertrokken eind september naar Zuid Afrika, waaronder Sophie. “We hebben vooral in de omgeving van Kaapstad rond gereisd en zijn echt van alles tegen gekomen, rode woestijn, groene vlaktes, maar ook bergen. We zagen walvissen, olifanten, maar ook pinguins en hele grote muizen met een soort olifantensnuit. Het is daar zo divers dat je de uitdrukking ‘de hele wereld in één land’ echt gaat begrijpen”, aldus Sophie.

 

Veel gezien en veel geleerd (foto aangeleverd)

De accommodatie waar de reisadviseurs verbleven was al even divers. “In een game lodge slaap je bijna in de buitenlucht, we hebben in een rotshuisje geslapen maar ook in een super luxe hotel”, vertelt Sophie enthousiast. Van de reis heeft Sophie een verslag en een video gemaakt die te zien is op YouTube, samen met het klanttevredenheidsonderzoek en alle voorgaande prestaties telt dit mee in de  eindbeoordeling van de jury van de ZRA verkiezing. Inmiddels zijn nog 11 reisadviseurs in de race waaruit zes kandidaten worden gekozen die een presentatie moeten geven. Daaruit worden dan de nummers 1, 2 en 3 gekozen. Of Sophie bij de laatste drie eindigt is nog even afwachten maar zo niet, dan doet ze volgend jaar gewoon weer mee. “Want het gaat niet alleen om winnen. De reis was echt prachtig en ik heb er heel veel geleerd”.


Onderstaand artikel werd gepubliceerd in oktober 2014 naar aanleiding van de opening van mijn kantoor. Geschreven door Saskia van Kuik van www.ontdekdenhelder.com

Vakantie begint bij Reizen met Sophie

 

 

Sophie in haar reisburau in de Koningstraat Den Helder

Sinds twee weken heeft Den Helder een nieuw reisbureau in de Koningstraat. Reizen met Sophie, een passende naam voor een reisbureau waar Sophie van der Wel reislustige Nieuwediepers met raad en daad ter zijde staat. Sophie heeft een ruime ervaring als reisagent en weet de weg in vakantieland als geen ander. Natuurlijk kan een kant en klare reis worden geboekt, of het nu om een busreis gaat van OAD of een vliegreis van Neckerman of Fox reizen, maar leuker en spannender is het om een vakantie samen te stellen die de klant op het lijf geschreven is. “Het gebeurd steeds vaker dat mensen een reis willen die niet standaard wordt aangeboden, maar de voorkeur geven aan een samengestelde reis waarbij de klant een lijstje met wensen bij mij inlevert zodat ik op zoek kan naar de beste combinatie”, vertelt Sophie enthousiast.

 

Nieuwe reisbureau Reizen met Sophie

Natuurlijk wordt alles eerst goed doorgesproken met de klant. Dat kan zowel bij de
mensen thuis als bij het knus ingerichte reisbureau waar de klant zich direct op z’n gemak voelt. Bij tijd en wijle controleert Sophie de aangeboden reizen door zelf naar de locaties te gaan, een cruise mee te maken en/of een bezoek te brengen aan de hotels. In de acht jaar waarin zij het vak van reisagent uitoefent, is zij dan ook al op heel wat plaatsen geweest. Reizen met Sophie boekt niet alleen individuele reizen maar tevens groepsreizen, waarbij service hoog in haar vaandel staat. “Alles kan en alles gaat in goed overleg en mochten de mensen geen tijd hebben om hun reisbescheiden bij het reisbureau op te halen, lever ik het thuis af”, aldus de vriendelijke reisagent. Het reisbureau is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Nieuwsgierig? Neem dan alvast een kijkje op de website www.reizenmetsophie.nl


Krantenartikel van oktober 2014 - Opening.